Onderhoud

Onderhoud groen dak

Ondanks dat een groendak onderhoudsarm is, is het niet onderhoudsvrij. Sedumdaken zijn makkelijk in onderhoud en vergt niet veel tijd en energie. Welk onderhoud adviseren wij je twee- á driemaal per jaar uit te voeren?

  • Controleren van de waterafvoer en grindrand
  • Ongewenste vegetatie verwijderen
  • 2 á 3 keer per jaar bemesten
  • Kale plekken bijwerken

Controleren van de waterafvoer en grindrand

Is de waterafvoer nog geheel bladvrij? Verwijder alles netjes zodat de afvoer weer vrij is om het overtollige water af te voeren.

Hoe controleer ik de grindrand? Niet! Wij adviseren om met een hark de grindrand even om te spitten. Het Sedum dat er eventueel tussen groeit is nu omgespit en heeft geen kans om zich verder te wortelen.

Ongewenste vegetatie verwijderen

Ondanks dat de voedingsbodem onder het Sedum niet rijk is aan voedingsstoffen voor ongewenste vegetatie (lees: onkruid), gebeurd het weleens dat er onkruid tussen je Sedum groeit. Mocht je dit niet mooi vinden dan kun je dit er voorzichtig uittrekken.

2 á 3 keer per jaar bemesten

Naast het regenwater vindt UWgroendak het ook fijn om af te toe bemest te worden. Hiervoor hebben wij een speciale Sedum-onderhoudsbemesting. Dit kan je vinden in onze webshop. Wij adviseren om 2 á 3 keer per jaar (in het voorjaar en najaar) UWgroendak te bemesten zodat het voldoende voedingstoffen heeft voor de zomerse bloei en zijn winterslaap.

Kale plekken bijwerken

Kale plekken kan je bijwerken met Sedumstekken, je vindt deze uiteraard in onze webshop.

Onderhoud uitbesteden

Ziet je het zelf niet zitten om het onderhoud aan jouw groen dak uit te voeren? Geen enkel probleem. Naast dat we jaarlijks onderhoudscontracten aanbieden. Neem eenvoudig contact met ons op om een onderhoudsbeurt in te plannen.

 

De gemiddelde kosten voor het onderhoud van UWgroendak
zijn circa € 10,- per m² groendak, inclusief BTW.