Voordelen

De voordelen van een groendak

Afvang van CO² & opname van fijnstof

Sedum op het dak zet CO² en water met hulp van de zon om in zuurstof.
Per ± 100 m² groendak compenseer je de uitstoot van één auto. Fijnstof word opgenomen uit de lucht door groendak, waar is dat goed voor? Fijnstof is luchtvervuiling en slecht voor de gezondheid à betere luchtkwaliteit.

Water regulerend

Het groendak vangt water op, en verminderd daardoor de belasting op de riolering bij zware regenbuien. Het overtollige water is grotendeels gezuiverd door het groene dak en kan gebruik bij gebruik van een waterton worden herbruikt voor bijvoorbeeld het zemen van de ramen.

Bescherming van de dakbedekking

De levensduur van het groendak wordt bij het toepassen van een groendak gemiddeld 2 tot 3 keer langer. Een traditioneel bitumendak heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 25 jaar, wat met een groendak wordt verlengd naar 50 tot 75 jaar.

Isolerende werking

Bij lage temperaturen houdt het groene dak warmte vast en stook je 23% minder dan normaal. Bij warme temperaturen scheelt het gemiddeld genomen 6 tot 10 graden warmte in de ruimte onder het groene dak.

Lage onderhoudskosten

Een groendak is onderhoudsarm maar niet geheel onderhoudsvrij. Lees hier meer informatie over het onderhoud van UWgroendak.

Comfort & rust

                                                         Duurzaam

            Betere luchtkwaliteit

Waardevermeerdering van uw woning

                                       Biodiversiteit

          Geluiddempend

Natuurlijk!

                                           Bloemrijk