Over ons

Over UwGroendak

Met veel liefde voor groen en een duurzame leefomgeving willen wij samen “met jou!” de wereld een stukje groener te gaan maken.

Waarom groene daken?

Wij hebben ons  gespecialiseerd in de kennis over groene daken, de bouwkundige mogelijkheden en de verschillende opbouwen om te zorgen dat een groendak zich ook op jouw dak perfect ontwikkeld.

Wat kunnen wij u bieden?

Naast onze jarenlange ervaring met Sedum, daktuinen en groene daken, willen wij je graag van een kwalitatief sterk, mooi, bloemrijk groendak voorzien

Leonie Kooijman

Leonie Kooijman

UWgroendak adviseur

Het bestaat nog: een bedrijf dat doet wat het belooft! Dat snel en duidelijk reageert. Dat een uitstekende kwaliteit levert voor een prima prijs. Dat alles weer supernetjes achterlaat. Dat vriendelijke, vrolijke en hardwerkende mensen in dienst heeft.
Kortom: we zijn heel blij met uwgroendak.nl en raden iedereen aan met hen in zee te gaan. Voor een beter milieu, betere isolatie en een groenere buurt.

Gerard van Midden

We zijn erg blij met de snelle levering en kwaliteit van het sedumdak. De communicatie verliep prettig en het leggen was prima zelf te doen. Al met al een prachtig resultaat, laat de bijen maar komen!

Peter van Tol

“Enige jaren na de oplevering van onze nieuwbouwhuizen in het Utrecht Noord-Oost wilden wij de daken van onze schuren vergroenen. De reden? Wij beseften dat onze geliefde stad zomers afkoeling nodig heeft en waterbuffering bij natte perioden. Daar wilden we een steentje aan bijdragen. Het insectenleven, binnenklimaat en de verlenging van de levensduur van de dakbedekking waren andere interessante redenen. En tot slot was ook het esthetisch aspect belangrijk. Prettig was dat de Gemeente Utrecht een subsidie uitgeeft, al hebben we die nog steeds niet binnen. Maar ook zonder is een groen dak de kosten meer dan waard! 

Door het met 17 woningen tegelijk aan te pakken, kregen we van UwGroendak een mooie korting. We hebben gekozen voor de optie dat UwGroendak de aanleg geheel verzorgde omdat dit ons veel tijd zou besparen tegen geringe meerkosten op de levering. Het contact vooraf en de tijdens de aanleg en ‘nazorg’ verliep zeer prettig. En het resultaat is prachtig zoals je ziet. UwGroendak heeft ook een onderhoudsinstructie afgegeven met daarbij een onderhoudscontract als optie. Al met al zijn we dik tevreden!”

Gert Heerschop

Initiatiefnemer, Heerschop Online

Groene daken voor meer biodiversiteit

Biodiversiteit is een term die we steeds vaker in de politiek, het nieuws en in tv-programma’s terug horen komen. De biodiversiteit is eigenlijk niets anders dan alle verschillende dieren, planten en mensen op aarde die de natuur (bio) verschillend (divers) houden. We houden met z’n allen de natuur in balans. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor gras, water, zand en andere grondsoorten. Het zou niet goed zijn als er alleen maar zand was geweest op de aarde, datzelfde geldt voor water en ga zo maar door.

We moeten de biodiversiteit in stand houden, en daar zit nou net het probleem in de grote steden. Steeds vaker luiden ecologen de noodklok, het gaat namelijk niet goed in de grotere Nederlandse steden. Er wordt maar bijgebouwd en bijgebouwd, zonder dat men oog heeft voor de natuur en haar biodiversiteit. Bloemen, gras en ander groen doen een mens erg goed. Door groene daken te plaatsen in de stad zorgen wij voor een verbeterde biodiversiteit, ook al is dit niet op ooghoogte van de mens.

Ook voor dieren zijn groene daken fijn

Je leeft in een drukke stad als Amsterdam of Rotterdam, denk je dat je als vogel een stressvrij bestaan hebt? Constant moet je op je hoede zijn voor lopende mensen, elektrische steps, auto’s, trams en scooters. Je bent vaker je vleugels aan het spreiden dan dat ze rustig tegen je lichaam zitten. Stress is voor niemand fijn.

Mensen onderschatten wel eens hoe vervelend een stad kan zijn voor dieren. Met groene daken realiseren we dagelijks ‘toevluchtsoorden’ voor dieren zoals vogels. Zij hebben eindelijk een plek waar ze rustig kunnen broeden, zichzelf in het groen begeven en niet gestoord kunnen worden door ons en onze voertuigen. Wanneer jij groene daken aan laat leggen op je woning, appartementencomplex of bedrijfswoning, zorg jij voor een verbeterde leefomgeving voor de dieren om je heen. 

Groene daken voor zuurstof

Een andere reden dat groene daken ontzettend goed zijn voor het milieu is de zuurstof waarmee planten onze wereld verrijken. Jij legt groene daken aan, de natuur doet haar werk en voorziet jou en anderen van meer zuurstof.

Groene daken snel aangelegd

Door onze constructies zijn groene daken binnen een mum van tijd aangelegd. Hoe lang we over het aanleggen doen, hangt vanzelfsprekend wel van het te bekleden oppervlak af. Het komt regelmatig voor dat een dak al binnen één dag groen is.

Benieuwd of groene daken wat voor jou zijn? Neem contact met ons op!