Zelf AANLEGGEN

Zelf aanleggen… dat kan!

Het kan echt: zelf aanleggen. Om je te ondersteunen, leveren wij via onze webshop vanuit onze voorraad en geven advies op de cruciale punten. Hiernaast staat een selectie van onze doe-het-zelf pakketten. 

Bestellen per vierkante meter

Om het makkelijker voor je te maken bieden wij onze pakketten aan per vierkante meter. Je hoeft alleen de oppervlakte van je dak te weten om te bestellen. Wij maken voor jou de vertaalslag naar de benodigde producten. Omdat dit niet altijd precies uitkomt ronden wij af in jouw voordeel en krijg je vaak iets meer materiaal dan nodig. Het materiaal wordt op pallet geleverd.

Kan je dak het hebben?

Voordat je van start gaat is het belangrijk om te weten of je dak sterk genoeg is voor een groendak. Het is vooral belangrijk om te weten wat het draagvermogen van je dak is. Ben je niet er niet zeker van of je dak geschikt is? Neem dan contact met ons op dan adviseren wij je hierover. Wij komen langs of wij kijken via een videoverbinding even met je mee.

Maak het jezelf gemakkelijk!

Als je zelf aan de slag gaat dan is het gemakkelijker om te kiezen voor de complete pakketten. Deze worden kant en klaar, samengesteld per vierkante meter aangeleverd zodat jezelf niet hoeft te puzzelen op wat je nodig hebt.

Het enige dat je goed moet uitzoeken is welk gewicht je dak kan dragen. Dikke pakketten houden het vocht langer vast zodat je minder vaak hoeft te sproeien. Echter, je dak moet het gewicht wel aankunnen!

Er zijn in principe zes mogelijkheden:

  • Compleet dakpakket extra light voor daken met een draagvermogen tot maximaal 40kg/m2
  • Compleet dakpakket light voor daken met een draagvermogen tot maximaal 55kg/m2
  • Compleet dakpakket medium voor daken met een draagvermogen tot maximaal 80kg/m2
  • Compleet dakpakket heavy voor daken met een draagvermogen tot maximaal 90kg/m2
  • Compleet dakpakket tray voor daken met een draagvermogen tot maximaal 65kg/m2
  • Compleet tuinpakket easy voor tuinen

Neem gerust contact met ons op als je niet zeker weet welk gewicht jouw dak kan dragen.

We zijn erg blij met de snelle levering en kwaliteit van het sedumdak. De communicatie verliep prettig en het leggen was prima zelf te doen. Al met al een prachtig resultaat, laat de bijen maar komen!

Peter van Tol

Het bestaat nog: een bedrijf dat doet wat het belooft! Dat snel en duidelijk reageert. Dat een uitstekende kwaliteit levert voor een prima prijs. Dat alles weer supernetjes achterlaat. Dat vriendelijke, vrolijke en hardwerkende mensen in dienst heeft.
Kortom: we zijn heel blij met uwgroendak.nl en raden iedereen aan met hen in zee te gaan. Voor een beter milieu, betere isolatie en een groenere buurt.

Gerard van Midden

We zijn erg blij met de snelle levering en kwaliteit van het sedumdak. De communicatie verliep prettig en het leggen was prima zelf te doen. Al met al een prachtig resultaat, laat de bijen maar komen!

Peter van Tol

Mijn thuiskantoor heeft een bituum dak en daardoor kan de temperatuur aardig oplopen als de zon erop staat. Na het plaatsen van het sedum dak is het binnen 5 tot 6 graden koeler. Daarnaast lag het butagas verbruik afgelopen winter ook lager. Het kantoor (een pipowagen) staat achter in de tuin en door het dak lijkt de tuin nog groter ook.
Eric Cornelissen

Partner , Het Marketing Station

“Enige jaren na de oplevering van onze nieuwbouwhuizen in het Utrecht Noord-Oost wilden wij de daken van onze schuren vergroenen. De reden? Wij beseften dat onze geliefde stad zomers afkoeling nodig heeft en waterbuffering bij natte perioden. Daar wilden we een steentje aan bijdragen. Het insectenleven, binnenklimaat en de verlenging van de levensduur van de dakbedekking waren andere interessante redenen. En tot slot was ook het esthetisch aspect belangrijk. Prettig was dat de Gemeente Utrecht een subsidie uitgeeft, al hebben we die nog steeds niet binnen. Maar ook zonder is een groen dak de kosten meer dan waard! 

Door het met 17 woningen tegelijk aan te pakken, kregen we van UwGroendak een mooie korting. We hebben gekozen voor de optie dat UwGroendak de aanleg geheel verzorgde omdat dit ons veel tijd zou besparen tegen geringe meerkosten op de levering. Het contact vooraf en de tijdens de aanleg en ‘nazorg’ verliep zeer prettig. En het resultaat is prachtig zoals je ziet. UwGroendak heeft ook een onderhoudsinstructie afgegeven met daarbij een onderhoudscontract als optie. Al met al zijn we dik tevreden!”

Gert Heerschop

Initiatiefnemer, Heerschop Online